Ukiyyo Slovenija - Movember

Veš zakaj si moški v mesecu novembru puščajo brke?

Izraz Movember je sestavljen iz angleške besede moustache (po slovensko brki) in imena meseca novembra. Celoten mesec november je namreč namenjen ozaveščanju o problematiki raka na prostati, raka testisov in drugih zdravstvenih težav, ki pestijo moške; moški pa svojo podporo pokažejo tako, da si novembra ne brijejo brkov.

Mesec ozaveščanja moškega zdravja.

Če je rak prostate odkrit dovolj zgodaj in je omejen samo na prostato je delež ozdravljenih zelo velik – okoli osemdeset odstoten. Prav tako je tudi pri raku na modih zgodnje odkrivanje ključnega pomena. Rak na modih sicer ni tako pogost v celotni populaciji, je pa najpogostejši rak mladih moških starih med 18 in 40 let. Zato je še kako pomebno, da se vsaj 1x na mesec pretipamo, najbolje po tuširanju oz. kopanju.

Dejstvo pa je, da so moški v primerjavi z ženskami pri opisovanju svojih težav manj odprti in zato je eden od glavnih namenov gibanja opozarjanje moških naj se pravi čas odpravijo k zdravniku.

Seveda, ne smemo pozabiti na metalno zdravje, saj moški velikokrat pozabijo na preprosti pogovor s prijateljem, ki velikokrat reši še največji problem.

Kako bomo v mesecu novembru pomagali pri UKIYYU?

Povezali smo se z svetovno znano neprofitno organizacijo Movember.com, ki ima tudi Slovensko podružnico Movember.si.

Letos bodo zbrana sredstva namenjena nakupu fleksibilnega cistoskopa v UKC Mariboru, cena te naprave pa znaša 10.000€.

Od vsake prodane "BLACK" zapestnice bomo donirali 5€. Sredstva bodo namenjena nakupu fleksibilnega cistoskopa v UKC Maribor.

Hvala ti, ker nam zaupaš in pomagaš. Skupaj lahko pomagamo tistim, ki potrebujejo našo pomoč.

V zahvalo boš ob nakupu ene od spodnjih zapestnic prejel tudi BREZPLAČNO skrivno darilce v vrednosti vsaj 19€. 🙌🏻 Obljubimo ti, da boš darilo lahko porabil zase ali pa ga podaril svojemu prijatelju in mu tako izkazal svojo MOVEMBER podporo. 🤙🏻

Kdo so podporniki Movember akcije?

Matjaž Nemec

Štefan Hadalin

👇 NAŠE DOBRODELNE "MOVEMBER" ZAPESTNICE 👇

Hamsa zapestnica

"Protection symbol"

"HAMSA" je starodavni simbol, ki predstavlja varnost in je znan kot vir pozitivne energije. Ustvarjena je z namenom varovanja pred zlim in negativno energijo.

Sold out

Mountain zapestnica

"Conquer symbol"

"MOUNTAIN" oz. simbol gore predstavljajo ovire, ki nam jih življenje postavi pred naše cilje. Pot je mogoče dolga in težka, vendar je pogled po opravljeni poti toliko lepši.

Sold out

#livingthemoment na Instagramu

Preveri še ostale MOVEMBER zapestnice! 😉 👇🏻

Obljubimo ti