Ukiyyo Movember Women

Veš zakaj si moški v mesecu novembru puščajo brke?

Izraz Movember je sestavljen iz angleške besede moustache (po slovensko brki) in imena meseca novembra. Celoten mesec november je namreč namenjen ozaveščanju o problematiki raka na prostati, raka testisov in drugih zdravstvenih težav, ki pestijo moške; moški pa svojo podporo pokažejo tako, da si novembra ne brijejo brkov.

Mesec ozaveščanja moškega zdravja.

Če je rak prostate odkrit dovolj zgodaj in je omejen samo na prostato je delež ozdravljenih zelo velik – okoli osemdeset odstoten. Dejstvo pa je, da so moški v primerjavi z ženskami pri opisovanju svojih težav manj odprti in zato je eden od glavnih nemenov gibanja opozarjanje moških naj se pravi čas odpravijo k zdravniku.

Seveda, ne smemo pozabiti na mentalno zdravje, saj moški velikokrat pozabijo na preprosti pogovor s punco ali prijateljem, le ta pa je velikokrat rešitev za še tako velik problem.

Kako bomo v mesecu novembru pomagali pri UKIYYU?

Povezali smo se z svetovno znano neprofitno organizacijo Movember.com, ki ima tudi Slovensko podružnico Movember.si.

Letos bodo zbrana sredstva namenjena nakupu fleksibilnega cistoskopa v UKC Mariboru, cena te naprave pa znaša 10.000€.

Od vsake prodane "BLACK" zapestnice bomo donirali 5€. Sredstva bodo namenjena nakupu fleksibilnega cistoskopa v UKC Maribor.

Zahvalili bi se ti, ker nam zaupaš in pomagaš. Skupaj lahko pomagamo tistim, ki potrebujejo našo pomoč.

V zahvalo boš ob nakupu ene od spodnjih zapestnic prejela tudi BREZPLAČNO skrivno darilce v vrednosti vsaj 19€. 🙌🏻 Obljubimo ti, da boš darilo lahko porabila zase ali pa ga podarila svojemu fantu ali prijatelju in mu tako izkazal svojo MOVEMBER podporo. 🤙🏻

👇 NAŠE DOBRODELNE "MOVEMBER" ZAPESTNICE 👇

Hamsa zapestnica

"Protection symbol"

"HAMSA" je starodavni simbol, ki predstavlja varnost in je znan kot vir pozitivne energije. Ustvarjena je z namenom varovanja pred zlim in negativno energijo.

Sold out

Mountain zapestnica

"Conquer symbol"

"MOUNTAIN" oz. simbol gore predstavljajo ovire, ki nam jih življenje postavi pred naše cilje. Pot je mogoče dolga in težka, vendar je pogled po opravljeni poti toliko lepši.

Sold out

Tree of Life zapestnica

"Growth symbol"

Drevo življenja predstavlja ponovno rojstvo, vseživljenjsko rast in povezavo z družino. Kot veje na drevesu, vsi rastemo v različnih smereh, vendar naše korenine ostajajo kot eno.

Sold out

#livingthemoment na Instagramu

Preveri še ostale MOVEMBER zapestnice! 😉 👇🏻

Obljubimo ti